Heb je vragen?...


Als je vragen hebt over yoga, over yogabase, de lessen, workshops, privélessen of wat dan ook, neem dan gerust contact op. Je kan me bellen of mailen. Zie de info hiernaast.


Voor mij is het belangrijk, dat je je veilig voelt en op een plek terecht komt waar je je thuis voelt, je op je gemak voelt.

Bart Benschop

Voor Bart  is yoga een deel van zijn leven geworden.

Voor hem is yoga meer dan alleen maar de houdingen en ademen, het is veel meer. Yoga is een wetenschap met oneindig veel facetten en daardoor heeft Bart gevoel dat hij nooit uitgeleerd zal zijn. Hij ervaart het als zijn passie om het geleerde te mogen delen.


Bart zijn manier van lesgeven kan heel divers zijn. Van dynamisch naar technisch door naar ontspanning.

Bart zijn kwaliteiten liggen in het geven van ontspanningslessen en weet daarbij snel de juiste vinger op de goede plek neer te leggen. Met zijn prettige stem brengt hij je met het grootste gemak naar een diepe ontspanning waar je nog dagen profijt van hebt.

Ook zijn dynamische lessen zijn een cadeautje! Bart let hierbij dan vooral op de technische uitvoering van een pose ten opzichte van het menselijk lichaam. Bart laat je hierbij je eigen grenzen en mogelijkheden opzoeken.


Barts lessen zijn geschikt voor alle mensen die graag de drukte van alle dag achter zich willen laten en behoefte hebben aan lichamelijke inspanning en graag de uitdaging aan gaan om in contact te komen met de innerlijke rust.


Maria de Jong

Contact


Bart Benschop

info@yogabase.nl

+31 6 24679911

Yoga is letterlijk en figuurlijk als een geschenk op mijn pad gekomen. Mijn buren deden mij in het voorjaar van 2009 voor mijn 40e verjaardag een proefles ‘power yoga’ cadeau. Vanaf de eerste keer raakte ik eraan verknocht. Ik voelde me significant beter en er kwam weer rust en ontspanning in mezelf.


In het begin volgde ik zelf wekelijks een les. Ik zag yoga toen onder andere als herstelpunt om beter in balans te komen in vele opzichten. Dat yoga ook praktisch zeer nuttig was, ervoer ik al snel toen blessures/klachten waarvan ik al langere tijd last had gehad verdwenen.


Yoga ging me steeds meer helpen. Het is een handig stuk gereedschap in het dagelijks leven. Om het te kunnen doen heb je alleen je adem, lichaam en geest nodig.


In september 2010 ben ik met de Yoga Alliance Teacher Training begonnen. De 200-uurs opleiding heb ik succesvol afgerond in mei 2012 en de 500-uurs opleiding in 2014. Door zelfstudie, het volgen van workshops en trainingen (Post 500-uurs training bij Robert Boustany) bekwaam ik me steeds verder en kom ik tot nieuwe inzichten in het lesgeven, de oefeningen en het lichaam, achterliggende filosofie en geschiedenis, et cetera.Elke les is er tijd voor het beleven van het contrast tussen intensief fysiek bezig zijn en ontspannen. Juist het ervaren van die wisselwerking zorgt voor bewustwording.


Yoga brengt het lichaam in balans. Daarnaast word je steeds bewuster van hoe je staat, zit of ligt en hoe je ademt. Yoga is ook meditatie in actie.


Ontspanning en meditatie zijn een belangrijk deel van yoga en daarom geef ik daar apart les in. Het gaat daarbij om voelen en bewustwording. De ene keer vertel ik een verhaal of staat een bepaald inzicht centraal. Een andere keer doen we vooral lichte oefeningen. Maar sowieso geef ik een lange begeleide ontspanning van een half uur tot 3 kwartier in die les. Dat is dus voor ieder die wat meer behoefte heeft aan relaxen.


Voor mij gaat yoga over het leven. Je lichaam en geest vrijmaken van blokkades, zodat je in een vredige/vreugdevolle staat kunt zijn. En daar hoef je echt geen wierook, kaarsen en Boeddhabeelden bij te halen of voor naar India te reizen. Ik bedoel daarmee te zeggen, dat je niets speciaals nodig hebt om het jezelf eigen te kunnen maken. Probeer het zelf een keer uit in de praktijk. Als yoga-instructeur nodig ik je hierbij van harte uit om een keer kennis te maken met een van mijn lessen.

Yoga is naar mij toe gekomen, wie weet vindt yoga ook jou…


Bart Benschop

Dankbaar....

 

Mijn dank gaat uit naar de mensen die me ondersteund en gestimuleerd hebben. In het bijzonder wil ik noemen:

 

  • Dorinda Farver: voor haar vertrouwen, positieve prikkels en inzichten.
  • Robert Boustany: vriend, leraar, inspirator, belangrijke invloed, liefdevol, volle bron van kennis.
  • Neva Ingalls voor het openbaren van de dynamische kant van yoga, filosofie, ruimte in de bewegingen en houdingen, een complete basis.
  • David Swenson voor de down to earth en optimistische aanpak, en inzicht in de 8 ledematen (ashtanga).
  • Iedereen met wie ik opleidingen samen heb mogen volgen.
  • Maria de Jong, vriendin en klankbord, collega.
  • Maaike Chavanu voor inzicht in wat een goeroe is, wat de ego doet, yoga nidra, en een heel andere richting in yoga.
  • Mijn gezin!
  • Petra Bulte, teksten, overleg, spiritueel filosoferen.
  • Reinder Mollema, original website visuals.